Ford GT40 såldes rekorddyrt på auktion

UPPDATERAD MED BiLDGALLERI! En Ford GT40 från filmen Le Mans blev världens dyraste amerikanska bil på helgens lyxbilsauktion i Monterey.
Annons

Ford GT40 såldes rekorddyrt på auktion
Steve McQueen lät montera bort taksektionen för att fästa en roterbar filmkamera på denna Ford GT40 till Le Mans-filmen. Ytterligare en kamera placerades vid högerdörren. Nu är bilen återställd till originalskick.

Det fanns en hel del godbitar i auktionskatalogen inför helgens lyx- och sportbilsauktion i Monterey, som hölls i samband med Pebble Beach-utställningen. De tre dyraste bilarna drog tillsammans in över 150 miljoner kronor.

Allra dyrast blev en Ford GT40 som använts under inspelningarna av Le Mans-filmen med Steve McQueen. Långloppsracern såldes för 76 miljoner kronor och blev därmed den dyraste amerikanska bil som någonsin sålts på auktion, enligt RM Auctions.

Det är snart 50 år sedan Ford inledde GT40-programmet, som ledde till fyra raka vinster på Le Mans framför näsan på Ferrari.

En annan av auktionens läckerbitar var en Ferrari 250 GT SWB California Spyder från 1962 som drog in 59 miljoner, medan en 250 GT LWB Berlinetta Tour de France inbringade 46 miljoner.

Annons
Annons
Rulla till toppen