Nissan Juke-R mot Porsche 911 GT2 RS

Car and Driver har fått låna en av de fåtaliga, specialbyggda Nissan Juke-R och ställer den mot vassa Porsche 911 GT2 RS. Fyrhjulsdrift mot bakhjulsdrift – vilken bil tror du vinner?
Annons


Amerikanska Car & Driver har en medarbetare placerad i Storbritannien, Jethro Bovingdon, och han har lyckats låna en av de 25 Nissan Juke-R som ska byggas till ett pris av fyra miljoner kronor styck. En intressant upplevelse på bana men Jethro Bovingdon nöjer sig inte med Nissan Juke-R utan skapar en duell med en annan ”värsting”, nämligen Porsche 911 GT2 RS.

Till Juke-R:s nackdel måste man dock också ta med att det är en ganska knubbig bil, trots sin lilla storlek, och väger in på nästan två ton – klart tyngre än en Nissan GT-R alltså. En Porsche 911 GT2 RS väger som jämförelse bara 1.370 kilo, superbantad som den är med plastrutor och absolut inga komfortdetaljer.

Apropå detta ämne så får ni inte missa Fredrik Huldts provkörning av Porsche 911 GT2 RS, mästerligt filmat av Richard Sjösten och tillgängligt i vår avdelning ”AMS TV”. Då återstår bara den naturliga frågan – vilken bil vinner, Porsche 911 GT2 RS eller Nissan Juke-R? Vad tror du?

Annons
Annons
Rulla till toppen