Infinitis elbil blir verklighet

Nissans lyxbilsdivision Infiniti premiärvisar ”LE Concept” på Parissalongen. Serieproduktion är planerad och den 100 kW starka Infiniti LE Concept uppges gå 16 mil på en laddning. Låter inte det väldigt likt Nissan Leaf?
Annons

Infinitis elbil blir verklighet
Senast 2014 ska vi få se den seriemässiga versionen av den här elbilen. Men är det en förklädd Nissan Leaf? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Redan i slutet av 2010 bekräftade Pierre Loing, elbilsstrateg  hos Nissan Europe, att de kommer en elbil under Infinitis varumärke – senast 2014. Renault och koncernbrodern Nissan har jobbat målmedvetet med elbilar och givetvis måste även lyxbilsmärket Infiniti vara med och dela på kunskaperna.

Nu har vi de första bilderna på bilen som döpts till Infiniti LE Concept. Speciellt mycket konceptbil är det dock inte, vicepresidenten för Infiniti Europe – Bernard Loire – säger i en första kommentar att: ”LE Concept är produktionsämnad, det mesta ni ser blir verklighet. Men det är för tidigt att säga när bilen är klar och var den börjar säljas.”

Speciellt lämpligt är det att Infiniti LE Concept premiärvisas i Paris, eftersom Frankrikes regering redan aviserat att man ska höja elbilsrabatten från 5.000 till 7.000 euro.

Infinitis elbil blir verklighet
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

En första tanke som slår en är förstås att Infiniti LE Concept lånar teknik från koncernbrodern Nissan Leaf. Batteripaketet delar i alla fall samma kapacitet, 24 kWh, mellan de två bilarna med Infiniti LE Concept har starkare motor med 100 kW (136 h) och 325 Nm – jämfört med Nissan Leaf som har 80 kW/280 Nm.

Gemensamt för de båda bilarna är att de har batteripaketet inbyggt i golvet. Även Infiniti LE Concept uppges kunna laddas till 80 procent på bara 30 minuter. En tydlig skillnad är dock storleken på bil, Le Concept är betydligt längre, 4,7 meter, än Nissan Leaf (4,44 meter).

Räckvidden för Infiniti LE Concept är förstås intressant att veta och där utlovas en körsträcka på runt 16 mil på en laddning. Körsträckan sträcks ut med hjälp av ett lågt luftmotstånd, 0,25 Cd. Mer om Infiniti LE Concept finns i den engelska pressrelease som går att ladda hem som pdf-dokument genom att klicka på länken.

Infinitis elbil blir verklighet
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Infinitis elbil blir verklighet
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen