Citroën DS3 Cabrio får tygtak

UPPDATERAD! Första modellen i Citroëns DS-serie kommer nu i taklöst utförande. DS3 Cabrio får ett tygtak – men behåller takbågarna, precis som Fiat 500C.
Annons

Citroën DS3 Cabrio får tygtak
Kommer du ihåg Citroën C3 Pluriel? Kul namn, men de borttagbara takbågarna var plastiga och svåra att förvara.

Hade du förväntat dig en ”äkta” cabriolet baserad på DS3 kanske du blir besviken, men Citroën har valt en annan väg med DS3 Cabrio. Takbågarna finns kvar – det är alltså bara takdelen som öppnas. Samma system finns i Fiat 500C.

Själva taket är tillverkat i tyg. Precis som med andra tillval för Citroën DS3 kan tygtaket beställas i olika färger och med olika mönster för att matcha förarens önskemål. Även interiören får nya färg- och materialval. En rolig detalj är att även om takfällningen tar 16 sekunder, vilket inte är rekordsnabbt, går det utmärkt att fälla ihop taket i motorvägsfart – upp till 120 km/h!

Taket går att öppna i tre lägen. Citroën lovar att ljudisoleringen inte ska vara sämre än i vanliga DS3. Vinddrag och vindljud minskas med hjälp av ett skyddsnät som hissas upp när taket öppnas. Eftersom takbågarna är fast monterade behövdes ingen förstärkning av karossen. DS3 Cabrio är 25 kilo tyngre än vanliga DS3 och bagagevolymen har minskat med 40 liter.

Motorerna flyttas över från vanliga DS3, som går att beställa med bensinmotorer på 95 till 156 hästar och dieslar på 92 till 112 hästar. DS3 Cabrio kommer dessutom i ett snålutförande med ett koldioxidutsläpp på 99 gram. Designmässigt finns dock vissa skillnader mot standardmodellen: baklamporna har fått en ”3D-effekt” som skapas med hjälp av 31 led-lampor och bakluckan har fått en ny kromlist.

Annons
Annons
Rulla till toppen