Första bilderna på Kia Pro Ceed

Äntligen är det dags för den tredje medlemmen i Ceed-familjen: sportiga, tredörrars Pro Ceed. Världspremiär blir det på Parissalongen och nu har vi de första sju, officiella bilderna. Men vilka motorer erbjuds?
Annons

Första bilderna på Kia Pro Ceed
Sannolikt blir det exakt samma motoralternativ i Kia Pro Ceed som i ”vanliga” Ceed. Men vi hoppas förstås på en bensinturbo också med runt 200 hk.

Kia Ceed har erövrat en framskjuten position i Sverige och förstärker den när nu andra generationen Ceed lanseras. I början på året fick vi de första bilderna på nya femdörrars Kia Ceed och några månader senare visades Kia Ceed Station Wagon, den populära kombin.

I juni fick vi den första illustrationen av den sportigare, tredörrars Kia Pro Ceed och nu är det dags att se titta på den riktiga plåten. Kia släpper sju bilder på Pro Ceed i väntan på att Parissalongen öppnar för media 27 september, då kan vi provsitta Pro Ceed för första gången och berätta om intrycken.

Vi har en hel del frågor i beredskap eftersom Kia är extremt kortfattade i sin första pressrelease om Pro Ceed, eller ”pro cee’d” som man envisas med att stava modellen. Vi får inga fakta om motoralternativ, mått, förbrukning, pris eller något annat.

Peter Schreyer, chefsdesignern som så framgångsrikt ändrat vår utseendemässiga uppfattning om Kia, säger inte heller speciellt mycket konkret om Pro Ceed:

”Den här bilen förkroppsligar känslor och energi rakt igenom”, berättar Peter Schreyer. ”Det behövs bara ett enda ögonkast för att veta att detta är en bil du vill köra, inte bara äga. Kia är på väg mot ett väl definierat designäventyr och alla nya generationer av pro-cee’d blir en spjutspets i denna framåtblickande resa.”

Annons
Annons
Rulla till toppen