SPION: Chevrolet testar ny familjesuv

Hyundai Santa Fe får snart en ny konkurrent. Chevrolet utmanar med en familjevänlig crossover – antagligen får den heta Trailblazer.
Annons

SPION: Chevrolet testar ny familjesuv
Chevrolet har redan lanserat Trailblazer som en robust suv, bland annat i Thailand. Nu kan modellen komma till Europa. Foto: James Holm.
SPION: Chevrolet testar ny familjesuv
Bakljusen, sidoprofilen, midjelinjen och bakre stötfångaren avslöjar att detta är en Chevrolet Trailblazer. Foto: James Holm.

Chevrolet ska bli General Motors stora världsmärke med prisvärda bilar som ska utmana bland annat Hyundai. I november visade Chevrolet upp nya generationen Trailblazer, som blir ett robust alternativ till Santa Fe.

Vår fotograf James Holm har fångat en ny Chevrolet-suv på Stelviopasset, och vi gissar att det rör sig om Trailblazer. Bilen säljs redan i exempelvis Thailand – en USA-lansering är inte aktuell. En kvalificerad gissning är att det nu är dags för försäljningsstart i Ryssland.

Chevrolet Trailblazer är rambyggd, och därför är det tveksamt om bilen ska säljas i Europa. Enligt GM passar bilen bäst i ”länder som inte har ett väl utbyggt motorvägsnätverk”. Under huven finns en dieselsexa på 2,8 liter.

Vad tycker du – ska Chevrolet sälja TrailBlazer i Sverige, som ett lågprisalternativ till Hyundai Santa Fe?

Annons
Annons
Rulla till toppen