Så snabb är nya Porsche 918 Spyder

Porsches nya superbil med hybridteknik är rekordsnabb runt Nürburgring. Dessutom blir den dyrare än väntat. Vad sägs om 450.000 kronor för en blå lackfärg?
Annons

Uppföljaren till Porsche Carrera GT har fått en officiell tid runt Nürburgring, nämligen sju minuter och 14 sekunder. Det är 18 sekunder snabbare än föregångaren och fyra sekunder snabbare än Porsche 911 GT2 RS.

Porsche avslöjar inte särskilt många detaljer om tiden, förutom att testbilen var försedd med ett så kallad ”Weissach-paket” – vi gissar att det innefattar bättre bromsar, sexpunktsbälten och att både stereo och luftkonditionering tas bort för att spara vikt. Porsche 918 får ett targatak i kolfiber för att sänka både vikten och tyngdpunkten. Det så kallade Weissach-paketet bantar bilen med 34 kilo.

Försäljningsbroschyren för Porsche 918, som har läckt ut på nätet, avslöjar att bilen kostar drygt sex miljoner kronor plus moms. Ett intressant tillval är lackfärgerna Liquid Metal Blue eller Liquid Metal Grey, som kostar 450.000 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen