Stora Bilpriset 2012 – här är vinnarna!

På Stockholms Bilfestival i helgen delade auto motor & sport ut Stora Bilpriset till branschens sex bästa bilar och bilföretag. Vem vann?

Även om auto motor & sports testlag kör många riktigt bra bilar varje år, dyker det ibland upp bilar som erbjuder något extra. De är mycket bättre, snålare, mer åtråvärda eller smartare än något annat vi kört. Därför delade vi ut Stora Bilpriset 2012 på Stockholms Bilfestival. Ett stort bildgalleri från bilfestivalen finns här på sajten, och ännu mer finns i nummer 21 av auto motor & sport.

Bästa miljöbilen
Se Fredrik Huldt provköra!

Se Fredrik Huldt provköra!

Här vinner Fisker Karma, eftersom den lyckas kombinera både "vill ha-känsla" och miljöhänsyn. "Härlig, sugande acceleration och överraskande fina vägegenskaper. I Stealth-mode är körningen praktiskt taget ljudlös", skrev Thomas Berggren när han provkörde i nummer 18/2011.

Bästa testbilen

"Årets mest överlägsna testvinnare. En riktigt bra småbil." Så motiverade vi att Volkswagen Up vinner Stora Bilpriset i kategorin årets testbil. Volkswagen har lyckats kombinera fina utrymmen och storbilskomfort i en minimal förpackning. En VW-bil som känns riktigt lekfull och genuint kul! Läs vårt test mot Renault Twingo, Kia Picanto och Fiat 500 online.

Bästa bilreklamen


Enligt 45 procent av auto motor & sport-läsarna gör BMW den absolut bästa bilreklamen. Kanske har kampanjen Vägvisarna, där det gällde att hitta en gömd 3-serie på Google Maps, något med vinsten att göra. Eller kanske BMW:s reklamklassiker, som du hittar i vår webb-tv?

Roligaste bilen

Här gäller det att hitta bilen som lockar fram ett leende hos alla som kör, hör eller bara ser bilen. Och det är otvivelaktigt Morgan Three-wheeler, som bevisar att körglädje inte sitter i antalet hästkrafter. Det sitter inte ens i antalet hjul! Exakt hur rolig den trehjuliga glädjemaskinen är kan du läsa i vår stora cabspecial i nummer 20.

Största imagelyftet
Se Fredrik Huldt provköra C30 Polestar.

Se Fredrik Huldt provköra C30 Polestar.

Här har vi återigen tagit hjälp av ams-läsarna och kommit fram till att Volvo gjort det största imagelyftet. 33 procent gillar märket, jämfört med 22 procent i fjol – en ökning med 50 procent. Snyggt jobbat! Vi gissar att det bland annat är S60 Polestar som gör att utsikterna för Volvo ser ljusare ut.

Bästa begagnatbilen

Enligt de 23.000 läsare som satt betyg på sin bil i vår begagnatdatabas hamnar BMW 5-serie i topp. Sätt gärna betyg på din egen bil – klicka här!

Jag tycker rätt bilar vann!
46
67