TV: Renault visar viktigaste bilen

Absolut viktigast i Renaults monter är nya Clio, med fräsch design och en ny trecylnidrig motor med turbo. Dessutom kollar vi in kombimodellen – och den heta RS-verisionen!
Annons

TV: Renault visar viktigaste bilen
Renault satsar mycket på personliga tillval som klisterdekaler, kromlister och fälgar, precis som bland andra Fiat 500 och Mini.

Renault Clio har varit pensionsfärdig länge men här kommer räddningen: en helt ny generation med ett modernt designspråk som också ska smitta av sig på resten av modellprogrammet.

Fredrik Langendorf verkar imponerad av Clion, som förstås blir enormt viktig för märket som just nu drabbas hårt av bilkrisen i Europa. I kampen mot bland andra Peugeot 208 och Volkswagen Polo erbjuder Renault en ny, trecylindrig motor med turbo på 90 hästkrafter.

Dessutom ställs snygga kombiversionen ut på Parissalongen, tillsammans med RS-versionen av nya Clio. ”Den kommer som ett slag i ansiktet på Peugeot 208 GTI i sommar”, tycker Fredrik Langendorf och håller tummarna för att modellen också tas in till Sverige. Clio RS får en 1,6-litersmotor med turbo på 200 hästar och dubbelkopplingslåda.

Renault Clio lanseras i Sverige vid årsskiftet. Fler bilder på nya Renault Clio hittar du i bildgalleriet nedan.

Annons
Annons
Rulla till toppen