Gillar du Audis nya ansikte? Rösta!

”Tråkig design” har många sagt om Audis senaste modeller men det tänker Wolfgang Egger, chefsdesigner Audi Group, ändra på. Ett smakprov på vad vi kan förvänta oss är den ”showbil” som Audi visar i Paris. Grillen är modifierad och vad tycker du – blev det bättre eller sämre?
Annons

Gillar du Audis nya ansikte? Rösta!
Audi Crosslane visar det framtida designspråket.

Ni läsare har ofta haft synpunkter på Audis design, vilket inte minst syns i kommentatorfältet när nya modeller presenteras. Lite grovt skulle man kunna säga att en grupp gillar en konsekvent linje som onekligen är säljande, medan den andra gruppen tycker att alla Audi ser tråkiga ut och är förvillande lika.

Design och form är förstås mycket personligt, men för en biltillverkare gäller det att träffa rätt. Helst både överraska och vara välbekant. En svår balansgång.

Under Parissalongen fick vi på auto motor & sport en intervju med Wolfgang Egger, chefsdesigner för Audi Group (Audi och Lamborghini). Han förklarade i detalj hur man tänker sig de framtida modellerna och visade handgripligt på konceptbilen Audi Crosslane hur det kan se ut.

Audi Crosslane är en ren konceptbil men det är inte enbart en lek för ritglada designers utan en mycket medveten process där ”nästa fas” i Audis designspråk inleds, enligt Wolfgang Eggers. Dessutom handlar det inte enbart om form utan också materialval. Allt detta ska vi berätta om i ett kommande nummer av auto motor & sport där vi får större plats att återge intervjun med Wolfgang Eggers.

Gillar du Audis nya ansikte? Rösta!
Wolfgang Egger, chefsdesigner för Audi Group.

En av flera nya detaljer på kommande Audi-modeller är en annorlunda grill. Enligt Wolfgang Eggers hade man tidigare ”bara ett hål i fronten” men som vi ser på Audi Crosslane så blir grillen mera tredimensionell, med ett tydligt markerat djup. På sportbilarna (R8 och liknande) ska de fyra ringarna ligga på motorhuven men på Q-modellerna och övriga ska de fyra ringarna sitta i grillen.

Den nya grillen vill ge intrycket av en famn där armarna möts under bröstkorgen och liksom bär ringarna. Ungefär som man håller ett spädbarn, mycket poetiskt och symboliskt, enligt Wolfgang Eggers.

Grillen som vi ser på konceptbilen Audi Crosslane är inte nödvändigtvis 100 procent ”korrekt” i förhållande till de kommande seriemodellerna. Men nu vänder vi frågan till er läsare, här har ni chansen att hjälpa Audi på traven och berätta vad ni tycker om nya grillen. Vad tycker du? Flip eller flopp? Rösta med gasa/bromsa och berätta vad du tycker!

Gillar du Audis nya ansikte? Rösta!
Är det här Audis nya grill? Wolfgang Egger säger så och nu är det upp till dig som läsare att tycka till – gasa eller bromsa?
Annons
Annons
Rulla till toppen