Nya VW Beetle Convertible – fakta och bilder

Äntligen har vi alla de officiella bilderna och faktauppgifterna om nya VW Beetle Convertible. Sju motoralternativ erbjuds och säkerheten förbättras på Beetle Convertible med speciella skyddsbågar bakom nackstöden i baksätet som skjuts upp vid en olycka.
Annons

Nya VW Beetle Convertible – fakta och bilder
I slutet av året ska försäljningen börja av nya Beetle Convertible och vi kan väl förvänta oss att bilarna når Sverige nästa vår – förhoppningsvis. Suffletten manövreras med en knapptryckning och fälls ner/upp på bara tio sekunder.

Nya VW Beetle Convertible har varit en offentlig hemlighet länge och omaskerade bilar har fångats av spionfotograferna vid ett flertal tillfällen. Men nu har vi fått den första laddningen av de officiella bilderna på nya VW Beetle Cabriolet och vet mer om tekniska fakta.

Som väntat blir det motoralternativ och transmissioner som i allt väsentligt speglar den ”vanliga” VW Beetle. Sju motorer ska erbjudas globalt och det blir snålversioner – ”Bluemotion Technology” – för både bensin och diesel. Minsta motorn är 1,2 TSI med 105 hk. VW Beetle Convertible får samma chassi med multilink-framvagn och den ”stela” bakaxeln, endast toppmodellen med 2,0 TSI-motorn på 200 hk får den mera avancerade multilink-bakvagnen.

Suffletten manövreras automatiskt på alla modeller och går att aktivera i hastigheter upp till 45 km/h. Öppna och stänga suffletten ska gå snabbt på Beetle Convertible, endast tio sekunder behövs enligt VW.

För att förbättra säkerheten vid en eventuell olycka med risk för rullning så har Beetle Cabriolet utrustats med skyddsbågar som sitter bakom nackstöden i baksätet. De aktiveras av krockkuddarna och skjuts upp inom loppet av millisekunder.

VW Beetle Convertible har ett baksäte för två och bilen är alltså fyrsitsig. Bagageutrymmet är som väntat inte jättelikt men rymmer 225 liter och Beetle Cabriolet blir lite mer användbar med hjälp av det fällbara och delbara baksätet som gör att man kan få med sig en del större paket från det stora möbelföretaget med fyra bokstäver – om behov finnes.

VW Beetle Convertible ska byggas parallellt med vanliga Beetle i Puebla, Mexico, på den plattform som amerikanska Jetta har – en vidareutveckling av Golf VI. I Tyskland ska försäljningen starta i november och baspriset börjar vid 21.350 euro. Den första VW Beetle Convertible började byggas 1949 och tillverkades i 330.000 exemplar fram till 1980. Förra generationen Volkswagen Beetle Convertible kom 2002 och tillverkades fram till 2010.

Annons
Annons
Rulla till toppen