Volvo 240 klarar drömgräns!

Med rätt dos kärlek och vilja går det att komma nästan hur långt som helst med sin bil. Selden Cooper är den senaste i raden att nå drömgränsen en miljon miles.
Annons

Volvo 240 klarar drömgräns!
Selden Cooper och hans rekord-Volvo.

En lördag i september snurrade siffrorna på instrumentpanelen om till noll på Selden Coopers Volvo 240 från 1987. På 25 år har han lyckats med det smått otroliga att köra 161.000 mil, eller 1.000.000 miles. Det blir runt 6.400 mil om året. Varje år i 25 år.

Det var när Selden Cooper rullade till sin lokala Volvo-verkstad för ett oljebyte – det 200:e i ordningen – som han passerade den magiska gränsen en miljon miles. 

”Jag har aldrig funderat på att jag skulle nå en miljon miles. Min förra bil, en Volvo 164-E från 1975 hade strax över 40.000 mil på mätaren när jag bytte in den och det tyckte jag var helt fenomenalt”, säger Selden Cooper. ”Efter den erfarenheten fanns det inte på kartan att jag skulle ha något annat än en Volvo.”

Det är dels väldigt långa pendlaravstånd som hjälpt Cooper lägga mil på bilen, och dels långa semesterresor över halva USA:s kontinent. 

För att kunna komma så långt som en miljon miles har Cooper tillbringat många lördagsförmiddagar hos Lehman Motors Volvo i Mechanicsburg, utanför Harrisburg i Pennsylvania. Serviceboken har följts till punkt och pricka och är det som har gjort skillnaden under årens gång, berättar Ray Bromley som äger Lehman Motors Volvo.

Selden Cooper blev gratulerad av mannen som har kört längst i hela världen, Irv Gordon. Med sina 467.000 mil i en P1800 sedan 1966 slår han sitt eget distansrekord varje gång han sätter sig bakom ratten. 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen