Cadillac ATS kan bli årets överraskning

Mikael Johnsson blir imponerad av nya Cadillac ATS efter bara några meters körning. "Det här var en riktigt glad överraskning – den känns som en lättad 3-serie", säger testchefen.
Annons

Cadillac ATS kan bli årets överraskning
Mikael Johnsson berömmer bland annat den fina styrningen i nya Cadillac ATS. Växellådan är överraskande nog köttig, ungefär som i Nissan 370Z. ”Den känns som en lättad 3-serie”, säger testchefen.

Är det dags att sluta skratta åt Cadillacs försök på Europamarknaden? Nu glömmer vi BLS och går vidare. Mikael Johnsson är i Tyskland för att köra nya ATS med 2,0-liters turbomotor på 276 hästar, på vägar som kryllar av BMW 3-serie och Audi A4.

”Det här är riktigt skoj – jag måste säga wow! Jag hojtade till direkt efter 20 meters körning. Det här var en riktigt glad överraskning”, säger han.

Cadillac ATS kan bli årets överraskning

Hur är den att köra?
”Riktigt vass och fin. Det är något helt annat än gamla Cadillac, detta är en rak konkurrent till 3-serien, den är med på noterna och i attackläge hela tiden. Man vill verkligen ut på bana med den här bilen – den har diffbroms!”

Hur hård är den? Känns den som en Audi med sportchassi?
”Ungefär. Den är lite softare än en Audi med sportchassi. Då kör jag med 18-tumsfälgar och med den adaptiva fjädringen i komfortläge.”

Och interiören?
”Jag hann inte mer än sätta mig förrän en plastbit lossnade, och Cadillac har inte sagt något om att detta är förseriebilar. Men den har snygga displayer och det nya infotainmentsystemet CUE, som verkar funka ganska okej.”

• Priserna för Cadillac ATS med manuell låda börjar på 338.870 kronor i Sverige. Fyrhjulsdrift och automatlåda finns som tillval.
• Hela provkörningen av Cadillac ATS publiceras i auto motor & sport 24/2012.

Annons
Annons
Rulla till toppen