Volvo V60 Racing – nu är den officiell

Nu har Volvo äntligen ryckt av täcket och visat upp V60 Racing på bilsalongen i São Paulo. De första faktauppgifterna och bilderna finns här.
Annons

Volvo V60 Racing – nu är den officiell
Frågan är hur tävlingsfärdig V60 Racing egentligen är. Takantenn, bakrutetorkare och hela mittkonsolen med mediasystem och klimatanläggning finns kvar.

För drygt en vecka sedan skickade Volvo ut en teaserbild på nya V60 Racing inför bilsalongen i São Paulo. Nu finns ytterligare några detaljer om projektet som skickar en hälsning till 1990-talet och 850-bilarna som tävlade i BTCC.

Volvo har utgått från en V60 med R-Designpaket och bland annat lagt till nya 18-tumsfälgar med Michelin Pilot Sport 2-däck. Förändringarna är betydligt större på insidan, med ny ratt och störtbåge.

Under huven finns inte T6-motorn utan en trimmad version av fyrcylindriga T5-motorn med turbo. Den ger 250 hästkrafter och kraften skickas genom en sexväxlad Powershiftlåda.

Enligt Autoblog är bilen ”redo för banan”, men vi vet fortfarande inte om V60 Racing är ett sätt för Volvo att skapa uppmärksamhet kring märket i Brasilien, eller om det verkligen är en seriös tävlingsbil som också dyker upp på svenska racingbanor.

Fler bilder finns hos tjeckiska Autoforum

Annons
Annons
Rulla till toppen