Flygande bilar

Nürburgring är spektakulärt av så många anledningar och en av de bästa är att man kan iaktta när bilar lyfter med hjulen från den säkra asfalten. Vem trodde att ett brittiskt palats kunde få luft under vingarna?

Mercedes-Benz SL

Mercedes testar hur lång fjädringsväg man måste ha för att kunna ta Quiddelbacher Höhe utan att däcken tappar mark.
Klicka för fullstorlek!

Det är snart dags att summera teståret som gått och vad är då bättre än att bjuda på flygande prototyper? Vår spionfotograf Stefan Baldauf har försett oss med tillräckligt med material för att kunna göra ett litet collage där testförarna ger järnet så pass att minst ett hjul är i luften. Bäst måste väl ändå Rolls Royce Coupe med alla fyra hjulen i luften vara.

Bilar som finns med i galleriet är bland andra: BMW M6 Gran CoupeBMW 3-serie GTBMW X5Mercedes E-klass faceliftMercedes S-klassMercedes SLS Black SeriesMercedes SLOpel Insignia faceliftPorsche PanameraPorsche MacanRolls Royce Coupe.

Detta påminner om en historia min kollega Pär Brandt berättade när han provkört nya Rolls Royce Phantom vid premiären 2004/2005. Som motorjournalist vill man se till att komma hem med material som de andra inte har. Alltså ordnade Pär fram bilder på när han provocerade Phantom till krängningar och till och med en bild där han får upp bilen på ställ. Det hela slutade med att när artikeln väl publicerades blev Pär uppkallad på BMW:s kontor som lät hälsa att Rolls Royce var mycket besvikna. Pär hade inte behandlat Phantom med respekt. Då vet man att man gjort ett bra arbete!

Klicka här för att kunna njuta av en överskådlig bildkarta

Fram för fler flygande fordonsfoton!
78
11