Bilarna som krånglar minst

När amerikanska Consumer Reports listar de mest driftsäkra bilarna på USA-marknaden hamnar Toyota i topp. Inte ett enda amerikanskt märke finns med!
Annons

Vilka bilar som räknas som pålitliga brukar alltid röra upp diskussioner bland ams-läsarna. Den här gången är det amerikanska Consumer Reports som rankat de 18 mest pålitliga bilmodellerna som säljs på USA-marknaden.

Ett bilmärke som tappat stort är Ford – för bara två år sedan låg märket bland de tio bästa tillverkarna. Nu ligger Ford näst sist på listan, före Jaguar. En av anledningarna är enligt Consumer Reports infotainmentsystemet MyFord Touch.

Consumer Reports har samlat in rapporter från 1,2 miljoner prenumeranter och det syns tydligt att de japanska tillverkarna dominerar helt. Av de 18 vinnarna lägger Toyotakoncernen (med Lexus och Scion) beslag på hela elva platser. 16 av modellerna på listan är japanska – bara BMW 328i och Audi A7 representerar Europa. Amerikanska biltillverkare finns inte alls med på topplistan.

Hela listan finns nedan, och Consumer Reports berättar också om bilen rekommenderas av tidningen. Toyota Prius C är visserligen pålitlig, men ändå ingen bra bil, enligt Consumer Reports.

Klass Modell Rekommenderad av
Consumer Reports
Småbilar Toyota Prius C Nej
Kombibilar Toyota Venza (4-cyl) Ja (dock V6-modellen)
Liten pickup Toyota Tacoma (4-cyl 2WD) Nej
Stor suv Toyota Sequoia Ja
Golfklass Subaru Impreza Ja
Småbilar Scion xD Ja
Liten suv Mazda CX-5 Ja
Coupé/cabriolet Lexus IS C Ja
Liten suv, premium Infiniti EX Ja
Stor suv, premium Lexus RX Ja
Mellanklass BMW 328i Ja
Stor sedan Nissan Maxima Ja
Sportbil Nissan 370Z Ja
Suv Toyota FJ Cruiser Nej
Familjebuss Toyota Sienna Ja
Stor pickup Toyota Tundra (V8 2WD) Ja (dock AWD-modellen)
Familjebil Toyota Camry Hybrid Ja
Lyxbil Audi A7 Nej (inte färdigtestad)
Annons
Annons
Rulla till toppen