Koenigsegg CCX såld till underpris på auktion

Vi har tidigare rapporterat från RM Auktion senaste auktion, där en Koenigsegg CCX påstås ha sålts för underpris. Men Christian von Koenigsegg säger att man inte kan vara säker på att bilen är såld…
Annons

Koenigsegg CCX såld till underpris på auktion
Klicka på länken för att komma till auktionsannonsen!

I onsdags höll anrika RM Auctions hov i London för världens bilsamlarelit och bland objekten fanns en Koenigsegg CCX från 2007. Trots en motor som utvecklar 806 hästar och att bilen knappt rullat 270 mil fick man bara in 246.400 Gbp (inklusive provision och moms) vilket i svenska pengar betyder cirka 2.652.000 kronor. Mindre bra för en bil som kostade 6.300.000 kronor ny.

Tidningen Evo:s chefredaktör Harry Metcalfe livetwittrade och skrev innan auktionen att han ”hoppades att Koenigsegg skulle få det erkännande man förtjänar”. Efter auktionen tyckte han att priset var ett kap.

Priset kan bero på att bilen är högerstyrd, en av totalt åtta högerstyrda exemplar och en av 27 CCX totalt. Just högerstyrningen gör den svårsåld på pengastinna marknader som Nordamerika och Mellanöstern. Bilen har endast två tidigare ägare och är uppgraderad med smidda aluminiumfälgar, kolfiberkjolar och ”Top Gear-vingen”. Det påstods att bilen var fullservad av fabriken men Christian von Koenigsegg säger att det här är felaktikgt, bilen har enligt Christian inte servats auktoriserats på flera år. Oavsett är 2,5 miljoner för en ytterst lätt begagnad Koenigsegg ett riktigt vrakpris. Låt oss hoppas att det inte fortsätter så!

Christian von Koenigsegg är själv inte säker på om bilen verkligen sålts och har följande kommentar:

”När vi i september hörde talas om att denna bil var till salu så skickade vi säljaren ett mail och frågade vad han ville ha för bilen, då vi har kunder intresserade av denna modell. Vi hörde aldrig av säljaren och nu har han tydligen valt att auktionera bilen istället. Ett mycket dumt val, då vi var villiga att betala betydligt mer än vad han verkar ha fått för bilen. Tex sålde vi nyligen en begagnad 2009 CCXR för €790.000 ex moms. Samma bil och årsmodell, som den som auktionerades, i bra skick och uppgraderad av fabriken, kan vi få mellan 600.000 till 700.000 Euro för. För övrigt så håller vi precis på att köpa in en 2005 CCR för nästan 500.000 Euro. Koenigsegg kunder växer inte på träd och råkar inte flera av dessa kunder vara på samma auktion samtidigt, så blir ju priset därefter. Det visade sig även när en Pagani Zonda R såldes av samma auktionshus. Den gick för 50% under samtidiga nypris. Korkat och trist.”

Klicka här för att kolla in hela annonsen och alla bilder. 

Annons
Annons
Rulla till toppen