BILDFROSSA: Nya Seat Cupra

Det dröjde ett halvår från det att Seat visade Cupra-konceptet på Wörthersee till att den blev officiell, men nu är den här. Samma motor och kraftspec men lite snabbare. Bättre också får vi hoppas.
Annons

BILDFROSSA: Nya Seat Cupra
Det är i fronten och inuti Cupra som nyheterna finns.
Klicka för fullstorlek!

Det officiella täcket har fallit från ansiktslyfta Seat Cupra och vi bjuder på bildkalas av Spaniens motsvarighet till VW Polo. Under huven sitter samma 1,4-liters TSI-motor på 180 Hästar och 250 Nm som i den förra versionen. Nu har ingenjörerna arbetat på accelerationstiderna och de har lyckats spränga sjusekundersvallen till 100 km/h som avverkas på 6,9 sekunder mot tidigare 7,2. Toppfarten är numera 228 km/ mot tidigare 225 km/h. 

Precis som vanliga Ibiza har Seat Cupra fått en kosmetisk makeover med nya framlampor, stötfångare och motorhuv. Varsel-led är nu standard. Inuti kupén hittar vi Seat Portable System med navigation, blåtandsljud och färddator som man kan plocka med sig när man lämnar bilen. Standard är också den sjustegade DSG-lådan och för att man ska hitta grepp i kurvorna finns en elektrisk diffbroms kallad XDS. 

Nya Seat Cupra når handlarna under våren 2013. Klicka här för att komma till galleriet!

Annons
Annons
Rulla till toppen