Insignia SuperSport till superpris!

Vauxhall jagar toppfart och dumpar priset på sin toppresterande Insignia med det tilltalande namnet SuperSport. Men frågan på allas läppar är: är den bättre än Lotus Omega?
Annons

Insignia SuperSport till superpris!
Blålackerade Brembo-ok och fler steg på hastighetsmätaren är vad som avslöjar en SuperSport.
Klicka för fullstorlek!

När Fredrik Langendorf fick prova Opel Corsa OPC Nürburgring Edition passade man även på att låta honom testa Opels nya toppfartsvärsting: Opel Insignia OPC Unlimited. Namnet är coolt och syftar till att man tagit bort toppfartsspärren, men britterna är etter värre och har nu lanserat Vauxhall Insignia VXR SuperSport. Den har dessutom fyra km/h högre toppfart än Unlimited. 

Sist Opel/Vauxhall skapade rubriker med toppfart var det med Lotus Omega/Carlton. En bil där både Vauxhall och Opel avstod att nämna bilens toppfart för att slippa publikens vrede. Bilens topphastighet på 283 km/h debatterades till och med i parlamentet då det begav sig. Glöm inte att kolla in filmen nedan!

Nya Insignia SuperSport har samma 2,8-liters V6 med en enkel twinscroll turbo som utvecklar 325 hästar och 435 Nm. 0–100 km/h går på 5,6 sekunder och toppfarten är nu 274 km/h. Det enda som vittnar som supersportiga ambitioner är de blålackerade Brembo-oken och de extra markeringarna på hastighetsmätaren. Den stora nyheten i allt detta är faktiskt att Vauxhall just nu erbjuder denna bilen för 29.995 pund (cirka 321.000 kronor).

Insignia SuperSport till superpris!
Lotus Carlton kom 1990 men är fortfarande ruskigt snabb. 0–100 km/h: 5,1 sekunder och toppfarten är 283 km/h. Den kom endast i grönt.
Klicka för fullstorlek!
Annons
Annons
Rulla till toppen