Här är årets familjebilar

Tävlingen Årets Familjebil är avgjord och det blev delad seger för två vinnare. Båda bjuder på mycket smart flexibilitet.
Annons

Här är årets familjebilar
”Vi är jättestolta att få den här utmärkelsen två år i rad. Det är extra intressant att vi kommit med en dörrlösning som får ett erkännande”, säger Ford Sveriges vd Anna Müller.

Tidningen Motorföraren har utsett Årets Familjebil sedan 1996, med hjälp från flera svenska motorjournalister. Årets tävling resulterade i två vinnare.

Ford B-Max och Opel Zafira Tourer fick fyra röster vardera medan Kia Cee’d Sportswagon fick en röst. Vinnaren ska vara praktisk, säker, ekonomisk och ett bra miljöval.

”B-Max smarta lösning med B-stolparna integrerade i bakdörrarna är ett nytänkande som gör bilanvändningen lättare. Den kombinerar dessutom kompakta yttermått med oväntat generösa innerutrymmen”, löd motiveringen för Ford B-Max.

Här är årets familjebilar
En av anledningarna till att Opel Zafira fick fyra av rösterna är att den finns med gasmotor.

Även Opel Zafira Tourer fick alltså fyra röster.

”Zafira Tourer är en modern och praktisk familjebil i ordets rätta bemärkelse – här åker upp till sju personer säkert och komfortabelt. Tack vare en gasversion går Zafira Tourer även i fortsättningen att få som miljöbil”, löd motiveringen.

Annicka Troedsson, informationschef på Opel Sverige fick ta emot diplomet.

”Den stora idén med Opel Zafira är de fällbara sätena och under åren har idén förfinats. Funktionalitet och komfort gör modellen till den perfekta familjebilen”, säger hon.

Annons
Annons
Rulla till toppen