Hemlig investerare kan rädda Gumpert

Den lilla sportbilstillverkaren Gumpert hotas av konkurs men kanske finns det hopp om en framtid, trots allt. Orderingången har ökat och det cirkulerar rykten om en ny, hemlig investerare.
Annons


I augusti kastade tyska Gumpert Sportwagenmanufaktur in den ekonomiska handduken. Konkursförvaltaren Görge Scheid inledde arbetet med en möjlig rekonstruktion av Gumpert under oktober och den processen fortsätter.

Men det finns kanske lite ljus i tunneln för Gumpert då uppståndelsen i media ökat både intresset och orderingången. Under konkursförvaltarens överinseende ska man återuppta produktionen av Apollo-modellen och förväntar sig att leverera fyra eller fem bilar under sista kvartalet 2012.

Företagets grundare Roland Gumpert hoppas nu att försäljningen kan fortsätta i samma goda fart. Det ryktas också om en ”hemlig” investerare som är intresserad av att satsa på den lilla sportbilstillverkaren i Altenburg och därmed kan kanske jobben tryggas för de 25 personer som jobbar hos Gumpert Sportwagenmanufaktur. Klicka på bildrutan ovan för att se driftingstjärnan Samuel Hübinette testa Gumpert Apollo.

Annons
Annons
Rulla till toppen