Bästa bilarna i tio klasser

När tekniktidningen Popular Mechanics utser årets bästa bilar är sex av de tio vinnarna amerikanska. Hur ser din lista ut?
Annons

Bästa bilarna i tio klasser
Ford Escape ska också lanseras i Europa, under namnet Kuga. Nu har USA-versionen vunnit pris som årets bästa bil, enligt Popular Mechanics.

Så här i november börjar det bli dags att summera bilåret och nu vill också amerikanska tekniktidningen Popular Mechanics vara med och utse årets bästa bilar.

I tävlingen Automotive Excellence Award vinner bilmodellerna som sticker ut mest, på ett positivt sätt. Årets tveklöst bästa bil är enligt Popular Mechanics nya Ford Escape, som är överkomlig och inte faller igenom på någon punkt. Det lovar gott för nya Ford Kuga, som ännu inte lanserats i Europa, men som alltså redan rullar på amerikanska vägar under namnet Escape.

Tidningen väljer också ut vinnare i respektive klass. Roligast att köra är Scion FR-S och Subaru BRZ. ”Den känns som din personliga vägterapist, den kan läsa dina tankar och ger mycket feedback längs vägen. För det här priset går det inte att ha roligare på fyra hjul”, skriver Popular Mechanics.

Samtliga vinnare finns nedan, och värt att notera är att sex av tio bilar är amerikanska – till skillnad från när tyska Auto Bild utsåg Gyllene Ratten tidigare i november.

Hela listan – här är alla vinnare

Körglädje: Subaru BRZ/Scion FR-S
Prestanda: Chevrolet Camaro ZL1
Lasta: Dodge Ram 1500
Lyx: Cadillac ATS
Design: SRT Viper
Flexibilitet: Nissan Pathfinder
Teknisk innovation: Tesla Model S
Värde för pengarna: Hyundai Elantra GT
Förbrukning: Toyota Prius C
Årets bil: Ford Escape

Annons
Annons
Rulla till toppen