Jaguar XFR-S visas på LA Auto Show

Nu är det bekräftat: På Los Angeles Auto Show premiärvisas nya Jaguar XFR-S, den snabbaste och starkaste sportmodellen någonsin. Jaguar vill inte avslöja toppeffekten ännu, men vi vet att den kompressormatade V8:an ger 550 hk.
Annons

Jaguar XFR-S visas på LA Auto Show
Mer än så här vill Jaguar inte visa upp av nya, sportiga XFR-S. Det blir mycket kolfiber och en speciell kulör, ”French Racing Blue” på nya XFR-S. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Världspremiären av nya Jaguar XFR-S sker i Los Angeles, Kalifornien, och det är ingen tillfällighet då USA och speciellt västkusten är den viktigaste marknaden för de allra lyxigaste och sportigaste modellerna från Jaguar och Range Rover. Åtminstone ett tag till, Kina har på det senaste året vuxit mycket kraftigt och Land Rover säljer numera fler bilar där än man gör på sin egen hemmamarknad.

Endast 200 stycken Jaguar XFR-S ska erbjudas för USA och den blir därmed en av de sällsyntaste och mest eftertraktade modellerna. Vilket förstås är precis vad Jaguar vill.

Så mycket fakta inför premiären i nästa vecka vill Jaguar inte ge och det enda vi får är en beskuren bild av fronten på nya Jaguar XFR-S. Men flera källor i brittisk media hävdar att den kompressormatade V8:an fått sin toppeffekt höjd till 550 hk. Som vi ser på bilden blir det gott om kolfiber och en del sportiga attribut exteriört som skiljer ut XFR-S. Även den speciella, blå kulören ”French Racing Blue” blir unik för XFR-S.

XFR-S blir den tredje ”supersportmodellen” hos Jaguar efter XKR-S coupé och XKR-S cabriolet, båda med toppeffekten 550 hk. Du kan läsa vårt test av Jaguar XKR-S genom att klicka på länken.

På LA Auto Show ska Jaguar även visa upp nya F-Type, för första gången i USA, den här gången i ”Black Pack Trim”. Även nya Range Rover, den fjärde generationen, är en nyhet för den amerikanska publiken.

Annons
Annons
Rulla till toppen