Koenigsegg One:1 – specialbil med 1.400 hk

Det verkar som om Koenigsegg håller på med ett specialbygge till en kinesisk kund. ”Koenigsegg One:1” uppges ha höjd toppeffekt till 1.400 hk och som vi ser blir det kraftigt modifierad exteriör.
Annons

Koenigsegg One:1 – specialbil med 1.400 hk
Den exteriöra designen är kraftigt modifierad och vi kan bara tänka oss vad ett sådant här specialjobb kan kosta – som givetvis också kräver ett antal timmar i vindtunnel. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Uppgifterna är ännu så länge obekräftade och kommer från sajten GT Spirit. Vi ska givetvis försöka få reda på mer men i skrivande stund kan vi bara återge historien om en kinesisk kund med mycket rymlig plånbok som beställt en specialbil av Koenigsegg.

Eftersom det bara ska byggas en bil har Koenigsegg gett den det passande namnet ”One:1”. Några få datorskisser på ett skrivbord ser ut att vara plåtade hos Koenigsegg i Ängelholm, eftersom vi har svårt att förstå hur Mariekex kan ha hamnat i Kina.

Koenigsegg One:1 – specialbil med 1.400 hk
En datorskiss liggande på ett bord – smygfotograferad, eller planterad information som ”läckt ut”? Vi vet inte, men ska förstås nysta vidare med Koenigsegg för att få veta mer. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Bilderna visar att Koenigsegg One:1 får en kraftig modifierad front och långt utdragen bakvinge som sträcker sig ut över motorluckan. Diffusorn i underkant på bakpartiet är också annorlunda. Koenigsegg One:1 påminner lite om en sportvagnsprototyp från Le Mans, vilket kanske inte är en tillfällighet.

Stämmer uppgifterna hos GTSpirit.com har den turbomatade V8-motorn i Koenigsegg One:1 fått toppeffekten höjd till cirka 1.400 hk. Förmodligen kräver det E85-bränsle men sådant går säkert att ordna till den kinesiska kunden.

Vi får återkomma i ämnet när vi vet mer om Koenigsegg One:1 och fler bilder går att hitta hos GTSpirit.com (klicka på länken för att hoppa dit i nytt fönster).

Annons
Annons
Rulla till toppen