BMW i3 Coupé kommer till LA Auto Show

BMW har släppt nya detaljer om nya citybilen i3, som blir superlätt och eldriven – och nu börjar det närma sig serieproduktion. Stort bildgalleri på nya coupéversionen finns här!
Annons

BMW i3 Coupé kommer till LA Auto Show
BMW i3 kommer allt närmare serieproduktion och då försvinner de udda idéerna från konceptbilen. Bland annat de genomskinliga dörrarna.

Läs också…

Så mycket kostar BMW i3

De nya modellerna i BMW:s så kallade i-serie börjar närma sig serieproduktion. Än så länge dröjer det innan vi får se superbilen i8 på gatorna, men småbilen i3 ligger inte långt borta.

Nu finns nya bilder och detaljer om BMW i3, som visas upp på Los Angeles Auto Show senare i veckan.

Den viktigaste nyheten är att BMW i3 nu har blivit en tredörrarsbil. Den tidigare konceptbilen hade fem dörrar. Axelavståndet är kvar på 2,57 meter, men tredörrarsvarianten ska enligt BMW ge ett lägre och sportigare intryck. De genomskinliga partierna på dörrarna har försvunnit, vilket tyder på att det närmar sig serietillverkning.

Även interiören har lugnats ned en aning jämfört med konceptbilen. Bland annat finns BMW:s vanliga iDrive-system. Tekniskt verkar dock ingenting ha ändrats: BMW i3 har fortfarande en elmotor på 170 hästar och 250 Nm. Som tillval finns dessutom en trecylindrig bensinmotor med turbo på 1,5 liter, som förlänger räckvidden.

BMW i3 Coupé kommer till LA Auto Show
iDrive-systemet såg spejsigare ut i förra konceptversionen av BMW i3. Nu är det ersatt mot vanliga iDrive – dock med några nyheter, som den här räckviddskartan.
Annons
Annons
Rulla till toppen