Bildfrossa: Toyota Rav4

UPPDATERAD! Bilen som skapade trenden crossover är här i fjärde generationen utförande. Nya drivlinor och ett klassledande antal airbags utlovas. Se alla bilderna!
Annons

Bildfrossa: Toyota Rav4
Kan du sikta de aerodynamiska hjälpmedlen i fronten?
Klicka för fullstorlek!

Motormässan i Los Angeles har officiellt slagit upp dörrarna och Toyota passade på att släppa sin senaste Rav4 under gårdagkvällen. Detta är fjärde generationen och vad Toyota kallar crossover-originalet. 

Från och med nu frångår Rav4 sitt signum om en sidohängd bakdörr till en konventionell topphängd lucka. Ingenjörerna har även arbetat hårt med det aerodynamiken genom att plana ut underredet och gjuta in små virvelskapare i lampglaset och i närheten av nedre delen av a-stolpen.

Jämfört med föregångaren har nya Rav4 växt 20 cm på längden och tre cm på bredden men blivit 2,5 cm lägre. Det innebär bland annat fyra cm bättre benutrymme i baksätet, och ett bagageutrymme på hela 547 liter. Med fällt baksäte är lastutrymmet 1.167 liter stort.

RAV4 kommer att erbjudas med tre motoralternativ: En 2,0-liters bensinmotor på 151 hästkrafter samt två dieselmotorer på 2,0 liter och 124 hästkrafter respektive 2,2 liter och 150 hästkrafter. För samtliga motorer har bränsleförbrukningen sänkts med i genomsnitt 12 procent.

Säkerhetsnivån är hög. Nya Rav4 är konstruerad för att uppnå maximala fem stjärnor i Euro NCAPs nya strängare krockprov som börjar tillämpas 2013. Väghållningen har också förbättrats ytterligare med hjälp av Toyotas Integrated Dynamic Drive System, som samordnar fyrhjulsdriften, antisladd­systemet och styrningen för att ge bästa möjliga köregenskaper under alla förhållanden.

Nya Rav4 premiärvisas hos de svenska Toyota-återför­sälj­arna i mitten av mars 2013.

Klicka här för att se hela albumet!

Annons
Annons
Rulla till toppen