Lexus LS TMG blir starkast någonsin

Bekväma Lexus LS förvandlas till en superlimousin med 650 hästar tack vare Toyota Motorsport GmbH. Frågan är om Lexus vågar ge grönt ljus för serieproduktion?
Annons

Lexus LS TMG blir starkast någonsin
Lexus fortsätter på samma linje som IS-F när det gäller de underligt utformade avgasutblåsen.

Lexus LS är förstahandsvalet för bilköpare som söker en problemfri och tillbakalutad körupplevelse. Men inte när Toyota Motorsport GmbH satt tänderna i den.

Vi talar om konceptbilen TMG Sports 650, som har en V8-motor med dubbla turbo på 650 hästar och en 8-växlad automatlåda. Även bromsarna och fjädringen har uppdaterats. Detta blir alltså den starkaste modellen från Lexus någonsin – inklusive superbilen LFA med 560 hästar.

Enligt Jalopnik ligger 0–100-tiden på 4,2 sekunder och toppfarten är över 320 km/h. Designmässigt får superversionen av Lexus LS ett bodykit, stora och svartlackerade fälgar, led-strålkastare och luftintag på motorhuven.

TMG Sports 650 visas upp på tuningmässan i Essen i december. Det är ytterst tveksamt om Lexus verkligen vågar gå hela vägen och serieproducera sportversionen av LS, men det har ryktats om en LS-F tidigare.

Annons
Annons
Rulla till toppen