Alla fakta: Snygga Kia Pro Ceed GT

Ivrigheten att berätta om nya Kia Pro Ceed GT går inte att ta miste på. Nu avslöjar Kia alla fakta om den nya GTI-utmanaren. Dessutom får tredörrars Pro Ceed GT sällskap av femdörrars Ceed GT – en Golf GTI-killer, kanske?
Annons

Alla fakta: Snygga Kia Pro Ceed GT
Nu får vi en skiss som också visar hur GT-modellen ser ut bakifrån. Räkna med att båda bilarna premiärvisas i Genève nästa vår, serieproduktionen sätter igång i maj och förhoppningsvis har vi bilarna i Sverige till sommaren. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Det har gått knappt en vecka sedan Kia visade den första skissen på GTI-utmanaren Pro Ceed GT. Då visste vi inte så mycket mer än det skissen visade, men nu avslöjar Kia vilken motor GT-modellen får och vilka prestanda vi kan förvänta oss.

Nu får vi dessutom bekräftat att det blir två GT-modeller, både Pro Ceed GT och även ”vanliga” Ceed kommer i ett GT-utförande. Eller som Kia envisas med att stava modellerna: ”Kia pro_cee’d GT and cee’d GT”.

Alla fakta: Snygga Kia Pro Ceed GT
Som vi ser blir det en aggressivare front på GT-modellen och annorlunda varselljus. Det röda, horisontella strecket på frontspoilern känner vi igen från en annan GTI-modell. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Både Pro Ceed GT och Ceed GT får en ny version av Kias 1,6-liters GDI turbomotor med direktinsprutning och twinscrollaggregat. Toppeffekten anges till 204 hk vid 6.000 rpm och 265 Nm mellan 1.750–4.500 rpm, inte fy skam för en 1,6-liters motor. Med sexväxlad manuell låda ska 0-100 km/h avverkas på 7,9 sekunder, vilket är en sekund långsammare än till exempel VW Golf GTI.

Exteriört kan vi förvänta oss modifierad front och akter, 18-tums fälgar, rödlackerade bromsok och speciella exteriörkulörer. På insidan av Pro Ceed GT och Ceed GT hittar vi Recaro-stolar och aluminiumpedaler.

Kia Pro Ceed GT och Ceed GT ska byggas i Kias fabrik i Zilina, produktionen startar i mitten av maj och förhoppningsvis innebär det att de första bilarna kommer till Sverige i mitten på sommaren.

Alla fakta: Snygga Kia Pro Ceed GT
Prestandauppgifterna pekar mot att Pro Ceed GT och Ceed GT blir något långsammare 0-100 km/h jämfört med VW Golf GTI. Men hur upplevs rivalerna i verkligheten? Det får vi vänta med att berätta tills nästa sommar. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen