Första bilderna på Skoda Octavia

Skoda skickar ut de första bilderna på nya storsäljaren Octavia, som ger sig in i den hårda mellanklassen.
Annons

Första bilderna på Skoda Octavia
Enligt Skoda ska nya Octavia ha högre kvalitetskänsla och större utrymmen. Klicka för att se en större version!
Första bilderna på Skoda Octavia
Skoda Octavia blir officiell senare i veckan. Så här tror vår illustratör att kombiversionen kommer se ut.I llustration: Schulte Design.

Mellanklassen är inte alls lika viktig för tillverkarna som för bara några år sedan, när fler köpare väljer en småbil eller en suv. Men fortfarande säljs många miljoner bilar i mellanklassen och tredje generationen Skoda Octavia blir förstås ett viktigt inslag i 2013 års bilförsäljning.

Nya Skoda Octavia visas upp officiellt vilken dag som helst, men redan nu finns de första teaserbilderna. Vi får se den blanksvarta grillen, bakrutan, backspegeln och baklamporna.

Mest intressant är kanske interiörbilden som visar en ny ratt med växlingspaddlar och röststyrningsknappar. Vi gissar att även infotainmentsystemet uppdateras till något som liknar det i Volkswagen Golf.

Precis som VW-syskonet bygger Skoda Octavia på koncernens MQB-plattform, som sparar pengar och vikt. Längden växer till 4,8 meter, något som ska ge bättre utrymmen i baksätet. Senare lanseras förstås en kombimodell, en RS-modell och flera fyrhjulsdrivna modeller.

Läs också: Skoda Octavia III – nya spionbilder

Annons
Annons
Rulla till toppen