Porsche Sport Turismo visar upp sig

Porsche ger sig ut på vägarna i Beverly Hills med nya Sport Turismo. Nu hoppas vi förstås att Porsche ger konceptbilen grönt ljus!
Annons

Porsches konceptbil Sport Turismo verkar dela ams-läsarna i två delar. Vissa tycker att en kombicoupé urvattnar märkets själ, medan andra hyllar designen och hoppas att Porsche ger modellen grönt ljus.

Nu har bilen tagit steget från bilsalongen ut i verkligheten. I filmen ovan får vi se de första körscenerna i Beverly Hills, tillsammans med en intervju med designchefen Michael Mauer.

Konceptbilen visar hur nästa generation Panamera kan se ut, med ett formspråk som tydligt influeras av superbilen 918 Spyder. Konceptet har fått en bakspoiler i kolfiber, led-strålkastare och ventilerade framskärmar. Lackfärgen heter Liquid Metal Blue.

Filmen visar också mer detaljer om den nya, instrumenteringen. Mätarna blir helt digitala. Även mittkonsolen blir digital med ett nyutvecklat infotainmentsystem.

Backspeglarna ersätts med kameror, och filmen visas i vid sidan om hastighets- och varvräknaren. Detta är en idé vi stött på i flera konceptbilar tidigare – det återstår att se om det finns kvar i produktionsbilen.

Tekniskt har Porsche Sport Turismo en V6-bensinmotor på 3,0 liter och 333 hästar. Den kopplas till en elmotor på 95 hästar, vilket gör att 0–100 km/h går på under sex sekunder. Förbrukningen blir 3,5 l/100 km. Bilen kan köras i helt eldrivet läge i tre mil i upp till 130 km/h.

Annons
Annons
Rulla till toppen