Volvo S80 får ett ansiktslyft – första bilderna

Vi väntar på ett nytt ansiktslyft av Volvo S80 och nu finns det bilder från Kina på S80L som visar hur modellen förmodligen blir. Både front och akter görs om. Vad tycker du – blir det ett bra lyft?

Volvo S80L Auto Sina

Vi vet inte så mycket om bakgrunden till bilderna på S80L som först dök upp hos kinesiska Auto Sina. Om de visar "lyftet" av Volvo S80 så kan vi förvänta oss helt ny front och akter på den stora sedanmodellen nästa år.

Bilderna på Volvo S80L publicerades först på den kinesiska sajten Auto Sina och vi känner inte till mycket om bakgrunden. Men om den kinesiska versionen stämmer överens med vad vi kan vänta oss i resten av världen innebär det att Volvo S80 får både en ny front och akter nästa år.

Bilderna från Auto Sina stämmer i alla fall väl överens med de spionbilder på Volvo S80L som CarNewsChina.com visade upp i början på året (klicka på länken för att hoppa dit).

Under Parissalongen i höstas bekräftade Volvos globala försäljningschef Doug Speck att vi ska få se ett ansiktslyft på Volvo S80 och S60 under 2013. Andra generationen Volvo S80 kom 2006 och i början av 2009 presenterades första ansiktslyftet då man även förbättrade chassit.

Volvo S80L Auto Sina

Lite tuffare akterparti på Volvo S80L efter det andra ansiktslyftet - om nu bilderna visar sig vara äkta. Klicka på bilden för att hoppa till Auto Sina.

Hur omfattande förändringarna av Volvo S80 blir nästa år återstår att se men modellen ska leva några år till innan ersättaren kommer, baserad på Volvos nya flexibla plattform SPA (Scalable Product Architecture). Som vi berättade i början av december investerar Volvo PV 75 miljarder kronor i bland annat den nya SPA-plattformen och en ny fyrcylindrig motorfamilj som ska tillverkas i Skövde.

Kinesiska bilköpare gillar "bling-bling" och en del av de kromade detaljerna som vi ser på bilderna från Auto Sina kanske inte blir standard i Europa. Men vad tycker ni läsare – är det här ett bra lyft för Volvo S80? Eller hade ni väntat er något annat? Vad står högst upp på önskelistan?

Volvo S80L Auto Sina

Vad tycker ni läsare, är det den här förändringen som Volvo S80 behöver för att leva några år till i väntan på ersättaren?

Det här ser ut som ett bra lyft för Volvo S80, precis vad jag hade hoppats på.
152
494