Renault vill att vi säger ”Wow!”

Här är nya ”lill-suven” Renault Captur, visad med ett foto och ett YouTube-klipp. Bilen ska presenteras på fredag men redan nu kan du alltså få de första smakproven – inklusive en datorbild från vår illustratör. Vad säger du – tumme upp eller tumme ner?
Annons


Det råder inga tvivel om att designchefen Laurens Van den Acker sparkat liv i Renault. Fjärde generationen Clio och Clio Sport Tourer har hyllats av en nästan enig presskår. Även konceptbilen Renault Alpine fick snålvattnet att rinna på många entusiaster som gärna ser en serieproduktion.

På fredag klockan 10:00 (11:e januari) är det dags att presentera nya crossovermodellen Renault Captur och fransmännen vill redan nu väcka vårt intresse med ett första foto och en film på YouTube.

Renault Captur ska ersätta den måttligt framgångsrika crossovern Koleos som snart går på övertid. Även modellerna Renault Modus och Grand Modus, som inte heller blev några större försäljningssuccéer, kan bli ersatta av Captur. Renault har redan antytt att nya Captur har ett visst släktskap med koncernkollegan Nissan Juke och troligen är det ett gemensamt plattformsprojekt. Om släktskapet stämmer kan vi ju hoppas på en framtida ”RenaultSport Captur” med 200 hk turbosnurra, ungefär som Nissan Juke Nismo.

Renault vill att vi säger ”Wow!”
Patentbilder från Renault läckte ut under december och här får vi bekräftat att nya modellen verkligen får namnet Captur.

Redan på Genèvesalongen för ett år sedan presenterades ”Renault Captur Concept” och jämför vi med de spionbilder som dykt upp under hösten är det helt olika profil mellan de två bilarna. Coupéprofilen från konceptet är ersatt med en mera konventionell blandning av liten familjebuss och crossover/suv, men fronten är sig ganska lik och har ett tydligt släktskap med nya Clio.

I december läckte det även ut patentritningar från Renault och där syns det tydligt (se bild ovan) att den nya crossovern verkligen får namnet ”Captur”.

En näraliggande konkurrent till Renault Captur blir nyligen visade Peugeot 2008, liksom Opel Mokka och kommande Audi Q1. En del spionbilder pekar mot att även Peugeots koncernsyskon Citroën får en ”lill-suv” på samma plattform som 2008. Sannolikt finns Renault Captur ute till försäljning någon gång under sommaren, premiärvisningen sker på Genèvesalongen i början på mars.

Renault vill att vi säger ”Wow!”
Den här bilden är allt som Renault vill bjuda på, man vill inte ens bekräfta att modellen får namnet Captur. På fredag vet vi mer.
Renault vill att vi säger ”Wow!”
Renault Captur Concept visades på Genèvesalongen 2012 och som vi kan se tog man ut svängarna rejält, jämfört med den seriemodell som snart lanseras. Kan vi hoppas på en tvådörrars ”coupé-suv” i samma stil – snälla Renault? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Renault vill att vi säger ”Wow!”
Vår illustratör Schulte Design tror sig veta att nya Renault Captur ser ut så här. På fredag vet vi hur rätt han har. Illustration: Schulte Design. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen