14 bilar i test: Överraskande resultat

Trumhinnorna värker, kroppen är blåslagen. Precis som det ska vara efter 75 varv i 14 ovanligt olika testbilar - allt från Morgan 3-wheeler, Renault Megane RS, BMW M6, Nissan GT-R och 911.
Annons

14 bilar i test: Överraskande resultat
En vansinnig mix av bilar på startlinjen. ”Får mig att ifrågasätta våra vanliga testrutiner. Det här livet!”, säger Huldt.
14 bilar i test: Överraskande resultat
Hela testet finns i auto motor & sport 2-2013. I butik 10 januari. Klicka för att läsa mer.

Faktum är att inget säger så mycket om en bil som när man kastar sig från max attack i vansinniga Morgan 3-wheeler direkt över i en polerad trackday kung som Renault Megane RS. Eller befinner sig i ett skoningslöst race mellan motorbomben BMW M6, Ringendödaren Nissan GT-R, senaste 911:n och den underbart förvirrade Morgan Plus 8.

Inget, och då menar jag INGET kan locka fram olikheterna, charmen, filosofierna bakom de olika bilbyggarskolorna och den verkliga körglädjen, som detta bakvända sätt att testa bilar. Faktum är att jag i slutet av dagen starkt börjar ifrågasätta våra vanliga laboratorieliknande och hårt mallade testrutiner. Detta är livet!

14 bilar möts i Zandvoort, Holland. Som inte bara är berömt för sin stora nudiststrand, utan också är hem för en av Europas absolut vassaste racebanor. 4,7 km riktigt illasinnad asfalt.

14 bilar i test: Överraskande resultat
Sekunder till start i årets hårigaste test. Sett från Lotus Elise S.
14 bilar i test: Överraskande resultat
Insidan på Nissan GT-R.

Vi är här för att besvara en enda fråga. Vilken är roligast att köra? För att baka in lite hårdvara i testet har vi även med oss Peter Cox, GT1-vinnare på Le Mans, som varvtidsrobot. Dessutom bänktestas samtliga bilar på rullande landsväg.

Hoppas nu att ni har tålamodet att vänta på den här testrapporten som dyker upp i auto motor & sport runt jul. Tro mig. Den blir läsvärd. Och överraskande.

Bilarna i testet: Audi A1 quattro, BMW M135i, BMW M6, Ford Focus ST, Lotus Elise S, Morgan Plus 8, Morgan 3-wheeler, Nissan GT-R, Opel Astra OPC, Porsche Boxster, Porsche 911, Renault Megane RS, Subaru BRZ, Toyota GT86.

Läs hela testet i auto motor & sport 2-2013. I butik den 10:e januari.

14 bilar i test: Överraskande resultat
Hela startfältet i den berömda Tarzankurvan på Zandvoort.
14 bilar i test: Överraskande resultat
Är det egentligen någon skillnad mellan Subaru BRZ och Toyota GT86?
Annons
Annons
Rulla till toppen