Nissan Resonance Concept – nya Murano?

Vi har fått en första tjuvtitt på Resonance Crossover Concept, en showbil som blir Nissans huvudattraktion i Detroit. Vi gissar att det är en första glimt av nästa generation Murano – är det rätt väg för Nissan?
Annons

Nissan Resonance Concept – nya Murano?
Det är bara ett smakprov vi får så här långt av Nissan Resonance Crossover Concept. Men profilen ser inte allt för omöjlig ut för serieproduktion – är det kanske ett första smakprov av nästa generation Murano som vi ser? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Nissan har gjort till sin ”grej” att skapa egensinniga modeller som man antingen inte gillar eller fastnar för direkt. Och eftersom tillräckligt många uppenbarligen gillar Nissans ”udda” stil så är en väg man tänker fortsätta på.

Detroitsalongen öppnar för media måndagen den 14:e januari men det är först dagen därpå som vi ska få se premiärvisningen av Nissan Resonance Crossover Concept. Nissan är väldigt knapphändiga med information om sitt koncept men säger att Resonance Crossover Concept drivs av en bensinhybrid som alltså kombinerar förbränningsmotor med elmotor.

Nissan deltog inte på Detroitsalongen under flera år men kom tillbaka förra året och i år satsar man rejält. Bilden nedtill visar skissen på Nissans monter i Detroit, där alltså Resonance Crossover Concept blir huvudattraktion. Nissan nämner inte ordet ”Murano” själv men en inte alltför grov gissning är att Nissan Resonance Crossover Concept är ett första smakprov på nästa generation.

Nissan Resonance Concept – nya Murano?
Nissan satsar rejält i Detroit med ett spektakulärt monterbygge som ska återanvändas på flera av årets bilsalongen. Nissan Resonance Crossover Concept kan vara en försmak av nästa Murano, som började säljas 2003 och 2009 kom andra generationen. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Nissan fortsätter på den inslagna linjen och gamla Primera, Almera och Sunny är nedlagda och ersatta av karaktärsfyllda modeller som Juke, Qashqai, Murano och elbilen Leaf – kompletterade med sportbilar som 370Z och den vilda GT-R. Egentligen är det bara Micra som är kvar från det gamla gänget, återstår att se vad Nissan tänker göra åt det.

För ett år sedan visade Nissan upp konceptbilen ”Invitation” på Genèvesalongen och under sommaren presenterade man sedan seriemodellen, Nissan Note (som lanseras i år). Återstår att se om Nissan Resonance Crossover Concept får en lika snabb behandling. Murano började säljas 2003 och 2009 kom andra generationen vilket innebär att nästa generationskifte borde ligga kring 2014–2015.

Annons
Annons
Rulla till toppen