Hennessey Venom GT snabbare än Koenigsegg!

Koenigseggs ett och ett halvt år gamla Guinnessrekord på 0–300 km/h rök all världens väg när Hennessey Venom GT tog över tronen som ny mästare.
Annons

Hennessey Venom GT snabbare än Koenigsegg!
Rekordtagarna: en namnlös testförare, John Hennessey och Guinness rekordrepresentant.

Det var i september 2011 som Koenigsegg satte sex stycken Guinnessrekord med en Agera R på sin testbana utanför Ängelholm. Det är Koenigseggs tid på 0–300 km/h på 14,53 sekunder som nu förvunnit ur Guinness rekordböcker.

Ny mästare är Hennessey Venom GT som passerade 300 km/h efter bara 13,63 sekunder. Mer anmärkningsvärt är kanske att Venom GT klarade sprinten till 200 mph på endast 14,5 sekunder. Koenigsegg behövde 17,68 sekunder för samma bedrift.

Matt Farah, känd från Youtube, bevittnade händelsen och det kommer även snart ett avsnitt på Drive som visar hela förloppet. Farah påstår att Venom GT nådde 300 km/h efter bara 13,18 sekunder i medvind och på 14,18 sekunder i motvind. Guinness ska därefter ha tagit en medeltid av dem för att sätta den officiella rekordtiden.

I detta sammanhang är en Bugatti Veyron direkt långsam eftersom den tar hela 17,9 sekunder på sig för att ta sig till 300 km/h.

Tydligen planerar Hennessey Perfromance en ny Venom GT med över 1.500 hk! Går det att få ned så mycket kraft i backen?


Annons
Annons
Rulla till toppen