Officiell: Infiniti Q50 premiärvisad i Detroit

Nu har Infiniti premiärvisat Q50 i Detroit, den nya mellanklassaren som ska utmana Audi A4, BMW 3-serien och inte minst Lexus IS. Ska Q50 bli Infinitis murbräcka in på den europeiska marknaden – vad tror du?
Annons

Officiell: Infiniti Q50 premiärvisad i Detroit
Första bilderna på nya Q50 läckte ut i helgen, men nu har vi de officiella och högupplösta bilderna. Klicka på bilden för att se bildgalleriet.

I helgen läckte bilderna ut men nu har Detroitsalongen öppnat och Infiniti har presenterat nya Q50, ersättaren till G37. Redan för en månad sedan fick vi reda på att Infiniti ska ändra sina modellnamn och införa en enklare nomenklatur (klicka för att läsa mer). Då berättade också Infiniti att vi ska få se en helt ny sedan modell presenteras i Detroit: Q50.

Nya Infiniti Q50 blir den minsta sedanmodellen och storleksmässigt hamnar den i ett tufft sällskap där huvudkonkurrenterna heter Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass, Lexus IS och på vissa marknader Cadillac ATS.

Nu har vi de första tekniska uppgifterna på Infiniti Q50 som får två V6-motorer, på antingen 3,7 (333 hk) eller 3,5 liter (med hybriddrift). Sjustegad automatlåda är standard på båda och fyrhjulsdrift ska vara ett tillval. De två V6:orna bildar basen i Nordamerika och i Europa väntas samarbetet mellan Renault/Nissan och Mercedes leda till att Infiniti Q50 också får två fyrcylindriga motorer, en bensin och en diesel. Samarbetet kan även leda till att Infiniti får en ny, mindre modell baserad på plattformen från A-klass.

Prestandauppgifter får vi vänta på men de kanske levereras till Genèvesalongen senare i vår då vi också får veta mer om de europeiska motoralternativen till Infiniti Q50. Lanseringen ska starta i sommar i USA och vad vi förstår från presentationen i Detroit ska inte Europa behöva vänta mycket längre på nya Infiniti Q50.

Infiniti Q50 får ett helt nytt infotainmentsystem som kallas Infiniti InTouch, och som har dubbla pekskärmar. All information samlas alltså inte på samma skärm, utan navigationen finns på skärmen längst upp medan klimatanläggning, mediasystem och appar styrs från den nedre skärmen. Om den här tekniken visar sig fungera bra är det troligt att den också hamnar i Nissans bilar.

Som vi ser har nya Infiniti Q50 hämtat en del designmässiga idéer från Infiniti LE Concept, som premiärvisades på Parissalongen i höstas. Men det återstår att se om Infiniti gör allvar av sina planer att även erbjuda en renodlad elbil.

Annons
Annons
Rulla till toppen