Toyota Corolla Furia – framtidens design?

Knappast någon köper Toyota Corolla för den snygga designens skull. Men kanske är Corolla på väg att förvandlas från sömnpiller till koffeinkick – Toyota Corolla Furia concept är ett smakprov på vad som kommer.
Annons


En del konceptbilar är så vilda att man redan vid första anblicken vet att det här får vi aldrig se på gatan. Andra konceptbilar kan vara vågade, djärva och annorlunda – men ändå med något märkligt välbekant över sig. Kanske, kanske skulle den nya designen kunna nå serieproduktion?

Toyota Corolla Furia concept tillhör den senare kategorin och bilen premiärvisas just nu på Detroitsalongen i USA. Här i Europa har Toyota valt att lämna varumärket till förmån för Auris men i USA och på många andra marknader är Corolla något som ligger snäppet under Coca Cola när det gäller välkända varumärken.

Vad man däremot får ge Toyota en eloge för är att de gjort Auris lite mera spännande vid senaste generationsskiftet, jämfört med Corolla. Något liknande behöver hända med småtråkiga Corolla samtidigt som Toyota måste navigera försiktigt när det gäller förändringar och Corolla Furia concept får ses som en försöksballong.

 

Toyota Corolla Furia concept är 4,62 meter lång, 1,80 bred och 1,42 meter hög. Axelavståndet har sträckts ut till 2,7 meter för att förbättra kupéutrymmet och även om nosen ser lite framtung ut är det ändå relativt korta överhäng. Vindrutan är lutad kraftigt bakåt och takprofilen säger att detta är en sedan, med en liten kort baklucka.

Kolfiberdetaljer, diffusor och bakvinge, stora fälgar och en del annat följer kanske inte med till serieproduktion. Men vad säger ni läsare – är det här rätt väg för Toyota att gå med Corolla?

Annons
Annons
Rulla till toppen