Lär dig bygga en SRT Viper på fyra minuter

Produktionen av nya SRT Viper har precis börjat på ”Conner Avenue Assembly Plant” i Detroit. Sugen på att ta jobb som bilbyggare? Här har du fyra minuter film som visar hur en Viper byggs.
Annons

 

Scott Thomas blev den lyckliga ägaren av SRT Viper ”nummer 1” då den rullade av bandet ”Conner Avenue Assembly Plant” i USA:s bilhjärta Motown, Michigan. Scott Thomas med familj fick ta emot nycklarna till Vipern från koncernchefen Sergio Marchionne och designern Ralph Gilles.

Det högtidliga överlämnandet kostade Scott Thomas 300.000 dollar – två miljoner kronor – men pengarna skickade Chrysler vidare till cancerstiftelsen Austin Hatcher Foundation.

Fabriken Conner Avenue Assembly Plant har varit platsen där Viper byggts ända sedan 1992 men som vi minns blev produktionen nedlagd sommaren 2010. Då hade försäljning och nedläggning hotat Viper i två år men i takt med att Chrysler gick allt bättre så växte hoppet att utveckla en ny generation Viper – ett beslut som togs redan hösten 2010.

 

Nu är alltså serieproduktionen av nya SRT Viper igång i Conner Avenue Assembly Plant och för de av er som vill få en snabblektion i bilbyggande har ”The New York Times” en film i högt tempo. Hela processen är nedkokad till knappt fyra minuter och intressant nog är det inte speciellt mycket löpande band när produktionen börjar.

En annan kul detalj med byggandet av SRT Viper är att hela bilen är klar för första testkörningen i bänk innan man skruvar på någon av de yttre karosspanelerna. Se filmen från The New York Times i rutan längst upp, strax här ovan finns ett filmklipp från Conner Avenue Assembly Plant när Scott Thomas med familj tar emot SRT Viper ”VIN#001”.

Annons
Annons
Rulla till toppen