Svenskt pris på Jetta Hybrid – vi provkör!

Med hybriddrift och 95 g/km i CO2-utsläpp är Jetta Hybrid Volkswagens åttonde miljöbil i Sverige. Premiär blir det i april och priset är klart – men de som kör Jetta Hybrid i tjänsten får skatterabatt. Missa heller inte vår provkörning – är Jetta Hybrid rätt bil för dig?
Annons

Svenskt pris på Jetta Hybrid – vi provkör!
VW Jetta Hybrid baseras på generation sex, alltså inte den kommande Jetta som har samma MQB-plattform som Golf VII. Måttmässigt är Jetta Hybrid nästan lika stor som en Passat, fullt tillräckligt för de flesta.

Volkswagen Jetta Hybrid rullar redan i USA där det finns en stor marknad för bensinhybrider, speciellt i Kalifornien. Det var där vi på auto motor & sport provkörde VW Jetta Hybrid första gången och du får veta allt om våra intryck – helt gratis – genom att klicka på länken.

För de svenskar som funderar på VW Jetta Hybrid går det redan nu att beställa bilen och leveranserna börjar i april. Det rekommenderade cirkapriset börjar vid 304.900 kronor men för de som har möjlighet att använda VW Jetta Hybrid som tjänstebil räknas förmånsvärdet ner till närmaste jämförbara, konventionella modell. Det skulle i så fall bli Jetta TSI 160 GT som kostar 228.000 kronor.

På tal om förmånsvärde så är den tuffaste kritiken vi kan rikta mot VW Jetta Hybrid storleken på batteripaketet: 1,1 kWh. Med ett större batteripaket skulle räckvidden med enbart eldrift bli större. Nu kan Jetta Hybrid bara köras i två kilometer, sedan hoppar TSI-motorn igång. Toyota Prius Plug-in Hybrid har ett batteripaket på 4,4 kWh och räknas dessutom som en ”laddhybrid” vilket gör att modellen får 40 procent rabatt på förmånsvärdet – något som alltså Jetta Hybrid inte åtnjuter med nuvarande regler.

Men till VW Jetta Hybrids försvar måste vi tillägga att den bjuder på en betydligt sportigare körupplevelse än Toyota Prius. Bra kupéutrymmen, stort bagage och fin komfort är också något som vi berättar om i provkörningen av VW Jetta Hybrid.

Vill du läsa mer om alla tekniska detaljer finns de beskrivna i Volkswagens svenska pressrelease för Jetta Hybrid. Klicka på länken och ladda hem pdf-dokumentet, sen är du väl förberedd inför provkörning i april hos din lokala VW-handlare.

Annons
Annons
Rulla till toppen