Discovery 5 kommer 2015

Det är hög tid att Land Rover fräschar till sin Discovery 4 och nu råkar vi ha bilder på vad som mycket väl kan vara uppföljaren. Men det är mer än en facelift.
Annons

Discovery 5 kommer 2015
För ett otränat öga skulle det kunna vara en Disco 4, men kollar man närmare vid hjulhusen ser man att det är något fuffens på gång. Klicka för fullstorlek!
Discovery 5 kommer 2015
Ta en spionbild och vinn en Canon-kamera. Skicka bilden till spion@automotorsport.se Klicka på bilden för att läsa mer.

Land Rovers nisch som offroadkung kommer att förbi ohotad ett tag till. Nya Discovery 5 testar nämligen för fullt i det karga Norrland.

• Mer spionbilder och -film på vår egen Spionsida

Det kommer dock att dröja till 2015 innan denna Discovery 5 landar i ett showroom nära dig. Det vi vet nu är att denna karossmula döljer mekaniken på den kommande modellen.

Det ser ut som Land Rover väljer att göra femman litet bredare än föregående modell och man kommer med all säkerhet att göra utseendet än mer modernt. 

Eftersom Jaguar Land Rover just nu konsoliderar antalet plattformar man använder får femman inte längre en egen utan måste dela aluminiumplattan med nya Range Rover. Inget ont i det eftersom den anses vara världens bästa bil. Även kommande Range Rover Sport använder sig av den nya plattan. 

Om man får tro inriktningen på nya Range Rover så har lättnaden på nära 400 kilo resulterat i en orgie av elprylar som hjälper till med allt möjligt, till exempel att fälla baksätet. Discovery 5 kommer att ha möjligheten att utöka antalet finesser för passagerarna utan att behöva oroa sig för övervikt. Detta gör att bilen kan konkurrera effektivt med Mercedes ML och BMW X5 i stadsjeepsronden.

Tro dock inte att Land Rover kompromissar med offroadegenskaperna för det. Disco 5 lär fortsätta med Terrain Response systemet som kan ta dig fram mest överallt. Aktuella motorer blir TDV6:an men vi kanske kan hoppas på en V8 också. 

Annons
Annons
Rulla till toppen