Volvo ber fotograf om ursäkt efter attack

Alla har vi haft en dålig dag på jobbet och nu ber Volvo om ursäkt för att en fotograf i USA blev påhoppad av deras testingenjör. Incidenten skedde vid en spionfotografering nyligen och har blivit en stor "snackis".


Ni som följer nyhetsflödet på automotorsport.se minns nog att vi förra fredagen (25 januari) skrev om en incident i USA där en spionfotograf blev attackerad av Volvos testingenjör. Upprinnelsen till ilskan känner vi inte till men kameran blev skadad och fotografen Williams fick några blåmärken.

När vi publicerade filmklippet från YouTube blev det en het diskussion bland er läsare huruvida det är rätt eller ej att hoppa på en spionfotograf. Men Volvo-chefen Bodil Eriksson anser beteendet som helt oacceptabelt och ber fotografen om ursäkt (se rutan nedtill). Bodil Eriksson ber också fotografen att precisera sina skador på fotoutrustningen så att Volvo kan ersätta honom.

Notera för övrigt att Bodil Eriksson benämner personen i filmen som testingenjör och ingenting annat. En del läsare uttryckte tveksamhet över vad föraren av Volvobilen egentligen hade för uppgift.

Williams accepterar ursäkten och kräver ingen ersättning, tvärtom säger bjuder han testingenjören att ta en varmkorv ihop nästa gång de ses (i tjänsten, antar vi). Källa: Jalopnik.com.

Vad anser ni läsare – har Volvos Bodil Eriksson hanterat situationen rätt?

Snyggt hanterat av Bodil Eriksson och Volvo. Alla kan ha en dålig dag!
310
18