Framtidens Volvo: Flashback till 2002

auto motor & sport anordnade en designtävling om framtidens Volvo redan 2002. Häng med på en rolig flashback – blev det som vi trodde?

Ett av de mer realistiska bidragen i vår designtävling 2002 kom från Joakim Prahl, som tagit fram en skiss på Volvo C60. Alla publicerade bidrag finns i albumet nedan.

I nr 3/2013 presenterar vi Volvos nya citybil som röstades fram i ams egen designtävling. Klicka på omslaget för att läsa mer.

Nu har ams-läsarna fått säga sitt – det blir designern Johan Wejedals fräcka V20-koncept som får representera framtiden för Volvo. Men detta är inte första gången vi frågar de kunniga läsarna om hjälp. Redan för tio år sedan, i nummer 11/2002, ordnade vi en designtävling där läsarna fick bidra med idéer och skisser på hur framtidens Volvo skulle se ut.

Bredden på bidragen var enorm. Marcus Stendahl, 16 år, skickade in en Volvo med riktigt kaxig attityd och Jacob Feldmans Volvo XC Widebody och C20 är inte helt olika Johan Wejedals V20.

Alla valde inte att skissa bilarna för hand – Photoshop hade precis börjat invadera datorerna och Joakim Prahl fick visa sina kunskaper i form av en coupéversion av S60, som han kallade C60.

Jag tycker Volvo har ett spännande formspråk.
162
126