Inside Koenigsegg – Avsnitt fyra: feels like a million bucks

Koenigsegg har nischat sig hårt inom ett litet område för hyperbilar. Deras hårda arbete har gett honom flera världsrekord och sett till att företaget hamnat i historieböckerna. Då får inget lämnas åt slumpen.


Du visste säkert om att Koenigseggs bilar är välbyggda, men du hade nog ingen aning om exakt hur noggrant man går tillväga för att få den där perfekta känslan i en av världens mest kompletta hyperbilar. 

Christian berättar här detaljerat om Koenigseggs egen uppfinning "ghost lighting" och vad som gör just Koenigseggs ratt så speciell. Det är alltid lika intressant att få höra en visionär konstruktörs sätt att resonera om saker som man inte ens visste kunde betyda något. 

Att ljud och känsla är två nyckelingredienser vid biltillverkning är ganska uppenbart men att man kan applicera det till så små saker som att man ska kunna få exakt rätt känsla vid iläggandet av en ny växel är spännande. Formgivaren Charles Eames sade en gång: "The details are details. They make the product. The connections, the connections, the connections. It will in the end be these details that give the product its life." Ett motto som Koenigsegg verkar ha tagit till sig. 

För varje avsnitt ökar min respekt för Koenigseggs arbete!
345
19