F1: Här är McLarens nya vapen

Som nummer två i den långa raden av premiärvisningar av nya F1-bilar hittade vi idag McLaren MP4-28, Jenson Buttons och Sergio Perez VM-utmanare. Den ser spännande ut med ny typ av fjädring fram.

En världsmästare och en – framtida? – mästare, Jenson Button och Sergio Perez, den unga mexikanen som visade sig vara en blixtsnabb förare när han var hos Sauber.

Klicka på bilden för större.

McLaren var länge med i VM-diskussionerna under F1-säsongen 2012 men råkade ut för några retfulla tekniska problem och hoppas därför i år på att den tillförlitlighet som teamet saknade i fjol ska finnas där i år. Lewis Hamilton lämnade teamet för Mercedes och ny förare är Sergio Perez (från Sauber) bredvid Jenson Button.

Nya MP4-28 ser till det yttre ut ungefär som fjolårsbilen. Bakvagns- och framvagnsgeometrin är lik fjolårsbilen men fjädringen fram är förändrad. Jenson Button påpekade under premiärvisningen att det hänt mycket under skalet.

- Trots att det är ungefär samma reglemente som i fjol finns det ändå tillräckligt med möjligheter för att vi ska kunna utveckla bilen vidare, sa Jenson och lade till:

- Den här bilen är kanske lik den bil vi tävlade med i fjol. Men jag kan försäkra att vi har gjort många förändringar och jag är ganska invrig nu att få komma ut och testa bilen och se vad den går för.

McLaren kommer tillsammans med de övriga F1-teamen börja försäsongstesterna nästa vecka på GP-banan i Jerez i sydligaste Spanien. Ytterligare två testveckor kommer i februari i Barcelona innan det är dags för VM-premiären i Australien helgen den 17 mars.

För att få tyngdpunkten så låg som möjligt har McLaren MP4-28 lågt liggande torsionfjädar (i växellådshuset) och därmed så kallade "pull rods". I år hittar vi samma lösning i framvagnen, dessutom.

Klicka på bilden för större.

Jag tror på McLaren i år, de kommer att ta årets VM-titel
63
58