Kia visar Ceed GT – och nytt suv-koncept

Kia vill utmana med en ny sportversion av Ceed och Pro Ceed, som får turbomotor och 18-tumsfälgar. Dessutom visas ett nytt suv-koncept som blir större än Sorento.
Annons

Kia visar Ceed GT – och nytt suv-koncept
Kia vill tuffa till sin image med de nya GT-versionerna av Ceed och Pro Ceed.

För att skilja ut sig från koncernsyskonet Hyundai försöker Kia skapa en lite sportigare image. Inför Genèvesalongen visar Kia upp en ny GT-version av femdörrarsmodellen Ceed och tredörrarsmodellen Pro Ceed.

Den viktigaste nyheten är motorn, som byts ut mot en 1,6-liters turbofyra på 204 hästkrafter och 265 Nm. Motorn finns också i Hyundai Veloster. 0–100 km/h ska gå på omkring åtta sekunder.

Förutom motorn får Kia Ceed GT och Pro Ceed GT ett nytt sportavgassystem, 18-tumsfälgar, röda bromsok, Recarostolar samt en uppdaterad front med GT-märke, led-strålkastare och röda detaljer.

Kia visar Ceed GT – och nytt suv-koncept
Mer än så här får vi tyvärr inte se av nya Kia Cross GT förrän Chicagosalongen öppnar.

Men innan Genèvesalongen drar igång öppnar bilsalongen i Chicago, och där visar Kia upp ett nytt suv-koncept. Kia Cross GT är större än Sorento och kan hamna i samma storleksklass som Volkswagen Crossblue.

Än så länge har Kia bara släppt en teaserbild, så det är svårt att skaffa en uppfattning om storlek och teknik under skalet. Premiär blir alltså på bilsalongen i Chicago med start den 7 februari.
  

Bildgalleri – Kia Ceed GT och Pro Ceed GT

Annons
Annons
Rulla till toppen