Nya SsangYong Rodius läcker ut på nätet

Bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut från en intern visning. Vi trodde inte Rodius kunde bli så mycket fulare, men vad säger ni läsare – har SsangYong lyckats med designen den här gången?

SsangYong Rodius 2013

Fronten känner vi igen från SsangYongs pickupmodell, dock lite modifierad på Rodius. Fler bilder finns hos TMR, klicka på bilden för att hoppa dit.

Familjebussen SsangYoung Rodius har av vissa utsetts som "världens fulaste bilmodell". Inte så kul epitet, men från detta utgångsläge kan det bara bli bättre. Eller?

För några dagar sedan skicka SsangYong ut en designskiss på nya Rodius, eller Stavic som den heter på vissa marknader (Korando Turismo i Sydkorea). Världspremiär för nya generationen Rodius blir det på Genévesalongen. Men bilderna på nya generationen SsangYong Rodius har läckt ut på nätet och vi gissar att de kommer från någon typ av intern visning av modellen. Bilderna hittade vi hos "The Motor Report" i Australien (klicka på länken för att se fler bilder).

SsangYong har berättat att Rodius ska säljas med två motoralternativ, en 2,0-liters diesel och en 3,2-liters bensinare (V6, förmodligen). Mycket mer än så vet inte ännu. Men vad säger ni läsare efter att ha väntat i nio år på en efterträdare till gamla Rodius – blev nya generationen ett lyft?

SsangYong Rodius 2013

Vem designade då förra generationen Rodius? Jo, Ken Greenley, före detta kursledare vid den berömda Royal College of Art i London. Men det kanske inte är första grejen som han nämner i sitt CV… Vad säger ni läsare, blev nya generationen SsangYong Rodius ett lyft?

Jag tycker att SsangYong lyckats bra med nya Rodius - en riktig snygging!
42
620