F1: Ska den här ge Vettel vingar?

Det här är bilen som Sebastian Vettel hoppas ska föra honom till ett fjärde VM-tecken, Red Bull RB9. Men Adrian Newey, som konstruerat bilen säger att vinna VM igen blir betydligt svårare...

Blicken, intensiteten, kontrollen - den lär vi se mer av i år. Sebastian Vettel sa vid visningen av nya Red Bull RB9 att han är nöjd med teamets jobb under vintern - vilket bör vara en varning till övriga förare ...

Efter tre raka VM-titlar, både för förare samt för konstruktörer, är förväntningarna på Red Bull RB9 naturligtvis mycket höga i år. Men Sebastian Vettel påpekade under premiärvisningen av den nya bilen att det inte bara är publiken eller sponsorerna som har höga förväntningar på honom och teamet.

- Framför allt är det så att vi ställer höga krav på oss själva efter vad som hänt. Och jag vet att vi har ett långt och slitsamt år framför oss med nya tuffa utmaningar.

Vettels nya Formel 1-bil är en ren utveckling av fjolårsbilen. Teamet har utgått ifrån världsmästarbilen och sedan jobbat hårt hela vintern för att förbättra den, detalj för detalj. Men som Adrian Newey sa till världspressen när bilen visades upp idag är marginalerna och utrymmet för förbättringar i själva verket mindre och mindre för varje år.

- Det här är femte året (sedan 2009) utan större regelförändringar och till i år är det nästan inga regeländringar alls. Det betyder att för oss som förfinat vår fjolårsbil att det är mycket svårt att hitta stora områden för förbättringar. Hur tätt det är mellan teamen och förarna bevisas bäst av att vi hade åtta vinnare i GP-loppen i fjol, sa Newey.

Red Bull kommer som de övriga F1-teamen att börja årets tester i sydspanska Jerez på tisdag nästa vecka. Det blir Mark Webber som inleder testandet medan Sebastian Vettel kör först senare i veckan.

Klicka för större bild.

Jag tror Adrian Newey och Sebastian Vettel grejar en ny VM-titel igen ...
67
64