F1: En rivstart för Mercedes?

Mercedes visade idag den nya F1-bilen, Mercedes W04, som teamet hoppas ska föra Lewis Hamilton och Nico Rosberg till täten i årets F1-VM. Bilen som teamet visade i Jerez inför testerna imorgon hade flera nya detaljer.

Med Nico Rosberg vid ratten gjorde nya Mercedes W04 sina jungfruvarv på jerez GP-bana under introduktionen av den ny F1-bilen. Imorgon, tisdag, börjar testerna på allvar för Nico Rosberg och Lewis Hamilton i den nya Mercedes W04.

Att fjolårssäsongen var en djup besvikelse för Mercedes-teamet är en officiell sanning i F1-världen. Därför är det också intressant att notera att Mercedes inte har sparat någon möda eller pengar på att vässa teamet med ny personal och konstruera 2013 års racerbil.

När den nya F1-bilen visades i Jerez idag fanns där en helt ny frontvinge samt ett helt nytt avgasutblås, så kallat "Coanda-utblås", på nya Mercedes W04. Chassit behåller emellertid fjolårsbilens lågt liggande bakfjädrar och den konventionella framfjädringen med så kallade "push rods".

- Årets säsong innebär samtidigt något av en nystart för vårt team. Den rekonstruktion av teamet vi genomfört under det senaste året återspeglas även i nya W04, sa Ross Brawn, teknisk chef för teamet.

Mercedes har under de senaste månaderna bytt flera chefer på olika nivåer i teamet och i den bil som Michael Schumacher körde förra året sitter nu britten och förre världsmästaren Lewis Hamilton.

Tillsammans med Nico Rosberg, som i fjol tog Mercedes första F1-seger i modern tid i Kinas GP, ska Mercedes AMG Petronas som teamet officiellt heter inleda en säsong som teamet hoppas ska utgöra början på en ny era för Mercedes i Formel 1. Helst då någonstans framme i täten…

Jag tror obetingat på Mercedes i år, de kommer att vinna VM.
38
70