Volvo V40 Cross Country blir billigare med AWD

Största problemet med Volvo V40 Cross Country är att alla som vill ha fyrhjulsdrift tvingas välja den dyra T5-motorn. Men nu blir det ändring – avslöjar Volvo på Facebook.
Annons

Volvo V40 Cross Country blir billigare med AWD
Just nu är T5-motorn enda möjligheten om du vill ha den fina fyrhjulsdriften från Haldex i V40 CC. Men snart finns också T4-motorn med 180 hästar tillsammans med AWD.

Efter vår första provkörning på en jämtländsk isbana var vi mycket imponerade av Volvo V40 Cross Country. ”Detta är helt klart den roligaste modellen i V40-serien”, skrev Mikael Johnsson i provkörningen av V40 Cross Country T5 AWD.

Det största problemet är att fyrhjulsdriftssystemet från Haldex enbart finns i den dyraste T5-modellen med 254 hästar. Den kostar 336.900 kronor – farligt nära en XC60.

Volvo har hittils varit mycket hemlighetsfulla kring frågan om fler modeller av V40 Cross Country ska få fyrhjulsdrift, men nu uppger norska TV2 att även bensinmodellen T4 med 180 hästkrafter ska få fyrhjulsdrift.

Med de norska skattereglerna kostar Volvo V40 Cross Country T5 AWD drygt 600.000 kronor, så en billigare modell med fyrhjulsdrift är mycket välkommen.

T4-motorn ska börja tillverkas med AWD-systemet vecka 24 och blir ungefär 150.000 norska kronor billigare. Det uppger Rune Gutteberg, vice vd på Volvo i Norge, för TV2. Volvo uppmärksammar själva nyheten på den norska Facebooksidan.

Däremot verkar det inte som att Volvo planerar någon dieseldriven variant av V40 Cross Country med fyrhjulsdrift.

Annons
Annons
Rulla till toppen