Renault Scénic får ett supersnabbt lyft

Det har gått ganska precis ett år sedan Renault Scénic och sjusitsiga Grand Scénic fick ett ansiktslyft. Men nu gör Renault om de två familjevagnarna ännu en gång och introducerar dessutom snålare motorer. Vad säger du – blev det ett lyckat lyft?
Annons

Renault Scénic får ett supersnabbt lyft
Även Scénic och sjusitsiga Grand Scénic får Renaults nya ”ansikte” med större logotyp i mitten på grillen och fler horisontella linjer. Klicka på bilden för att hoppa till bildgalleriet.

Det är nya kvastar som städar bort det gamla hos Renault, det är uppenbart nu när även Scénic och förlängda Grand Scénic får ännu ett ”ansiktslyft”. Det är bara 13 månader sedan Renault förnyade Scénic och Grand Scénic förra gången men nu är det alltså dags igen.

Som alla förstår ska Scénic och Grand Scénic ansluta till det nya formspråk som Renault introducerade förra hösten med senaste generationen Clio. Laurens van den Acker tillträdde som ny designchef hos Renault hösten 2009 och hans arbete börjar nu synas på allvar.

Förutom Clio har Renaults nya design introducerats på helt nya Captur och den tredje medlemmen i Scénic-familjen, den upphöjda crossovern Scénic XMOD (klicka på länken för att läsa mer om XMOD).

Förutom den nya designen ska Renault även erbjuda snålare ”Energy-motorer” till Scénic, Grand Scénic och Scénic XMOD. Men vi får vänta på fler faktauppgifter till Genèvesalongen i början på mars. Kort därefter rullar bilarna ut till handlarna.

Annons
Annons
Rulla till toppen